Uudised

Laskejooksu EMi viimased kullad said Tšehhi ja Ukraina

Written by Andreas Nigol on 4. aug 2013

Haanjas peetud laskejooksu EMil läksid viimased kuldmedalid Tšehhisse ja Ukrainasse: naiste viitstardiga võistluse võitis Pavla Schorna, naisjuunioridest oli parim Julija Žuravok. Eestlannadest oli parim juunioride konkurentsis seitsmenda koha saanud Tuuli Tomingas.

Naiste 5 km distantsil oli Pavla Schorna võiduaeg 23.10,6. Eile hõbemedali saanud tšehhitari arvele kogunes täna seitse möödalasku.

Eilne kullavõitja Judith Wagner (Saksamaa) tegi kuus möödalasku ja kaotas võitjale 11,7 sekundiga. Kolmandaks tõusis 12. kohalt startinud Jelena Jarkova (Venemaa), kes käis neljal trahviringil ja kaotas Schornale 1.06,9ga.

Kadri Lehtlal (+2.55,6) jäi tabamata neli märki ja ta pidi eilselt kaheksandalt kohalt taanduma 13. positsioonile.

„Jooksujalga hetkel veel ei ole. Võistlus oli hea pika treeningu eest. Viimase püstitiiru kaks trahviringi rikkusid tänase võistluse,” ütles Lehtla. „Hea ilm ja mõnus võistlus olid.”

Kristel Viigipuu lõpetas 15. ja Kelly Vainlo 22. kohaga.

Ka juunioride kulla võitis teisena rajale pääsenud sportlane. Ukrainlanna Julia Žuravok tegi oma ainsa möödalasu teises lamadestiirus ning jõudis finišisse ajaga 23.12,3. 48,6 sekundit hiljem lõpetas teisena viiel trahviringil käinud eilne võitja Leisan Biktaševa (Venemaa). Kolmas oli teist päeva järjest Margarita Jarostova (Venemaa), kes kaotas võitjale 2.47,3ga (5 trahvi).

Tuuli Tomingas (+3.49,6) piirdus kolme möödalasuga ja tõusis stardi 12. kohalt seitsmendaks.

„Olen tänase võistlusega rahul. Treeninglaager on selja taga, mistõttu polnudki midagi paremat loota. Laskmine läks hästi. Siiani trennides ei olegi paremaid tulemusi olnud. Viimases püstitiirus oli kõrgelt pulsilt esimest lasku raske lasta, tuli eksimus,” ütles Tomingas.

Tema sõnul tuli tänane tulemus just hea laskmise pealt. „Kõigil päevadel oli mul raske joosta, näiteks nädal varem Piletilevi karikasarja võistlusel oli kergem. Ettevalmistus on siiski suunatud talvele ning spetsiaalset ettevalmistust nendeks võistlusteks ma ei teinud,” ütles Tomingas.

Johanna Talihärm sai 14., Meril Beilmann 16., Regina Oja 17. ja Kristiina Uusna 25. koha.

EMi edukaim riik oli Venemaa, kelle sportlased võitsid kuus kulda, ühe hõbeda ja kaheksa pronksi. Teisel kohal on medalitabelis Ukraina (2 + 3 + 0) ja kolmandal kohal Saksamaa (1 + 2 + 2). Tšehhi sai ühe kulla ja ühe hõbeda ning Usbekistan ühe hõbeda ja ühe pronksi. Medalita ei jäänud ka võõrustajad – Indrek Tobreluts võitis täna meeste viitstardiga võistlusel hõbemedali.

Pressiteate koostas:
Priit Lööper
Tel 517 6875

Kommentaare pressiteatele annab:
Hillar Zahkna
Tel 501 3568